страхування 3 курс


ВПРАВИ НА ПЕРЕКЛАДИНІ
Розмахування – це основний рух, з якого починаються всі вправи на перекладині.
Розмахування виконують різними способами:
а) згинання – з вису, згинаючись і розгинаючись, піднести ноги до перекладини, злегка підтягнутися на руках і розгинаючись перенести ноги і тулуб по дузі вперед-вгору.
Страхування і допомога.
Стоячи збоку, однією рукою тримати за стегно, другою за кисті. Під час руху надати допомогу, підштовхуючи його вгору. Під час навчання новачків мах назад треба обмежувати, запобігаючи зриву.
Послідовність навчання:
1. Навчити згинатись і розгинатись у висі.
2. Підйом переворотом.                             
3. Розмахування з допомогою.
б) підтягування – з вису зігнути руки, піднести ноги до перекладини вище рівня колін і розгинаючись вперед-вгору.
Страхування і допомога.
Стоячи збоку, надати допомогу, підтримуючи однією рукою під стегно, другою під спину.
Послідовність навчання:
1. Навчити підтягуватись з одночасним підніманням ніг до перекладини.
2. Підйом переворотом.
3. Розмахування з допомогою.
Перемахи – з упору перемах правою (лівою) ногою. В упорі перенести вагу тіла вліво і, відштовхуючись правою рукою, зробити перемах в упор ноги нарізно.Айунц В.І., Мельничук Д.Р.
Страхування і допомога.
Стоячи збоку-спереду перекладини, однією рукою тримати за плече, а другою допомагати, підштовхуючи під стегно протилежної ноги.
Послідовність навчання:
1. Навчити передавати вагу тіла з однієї руки на другу в упорі на низькій перекладині.
2. Вивчити перемах правою і лівою ногами.
Підйом Підйом переворотом з вису. З вису підтягнутися на руках, наблизити ноги до перекладини, ноги через перекладину, перейти в упор.
Страхування і допомога.
Стоячи збоку, підтримувати однією рукою під поперек, другою під спину, допомогти вийти в упор. В упорі, коли піднімаються плечі, допомогти, тримаючи на ноги.
Послідовність навчання:
1. З вису прогнувшись на нижній жердині, спираючись двома ногами об поверхню і відштовхуючись ними, зробити підйом переворотом в упор на нижню.
2. З упору на перекладині згинання вперед і повернення в упор.
3. Виконання перевороту в упор поштовхом ногами на низькій перекладині. 4. Виконання перевороту в упор з вису.
Підйом розгином. Після маху дугою піднести ноги до перекладини серединою гомілок в вис зігнувшись і, натискуючи прямими руками на перекладину, виконати підйом.
Страхування і допомога: Стоячи збоку, однією рукою підтримувати під спину, другою під стегно, допомогти зробити підйом.
Послідовність навчання:
1. Вивчити підйом правою і лівою.
2. З упору на низькій перекладині спад, підйом розгином.
3. На низькій перекладині з розбігу підйом розгином з допомогою і самостійно.



БРУСИ (ПАРАЛЕЛЬНІ)
Розмахування в упорі на передпліччях. В упорі на передпліччях лікті потрібно ставити на середину жердини, кистями рук захопити так, щоб передпліччя не були паралельні з жердинами, виконувати мах вперед і назад. Страхування і допомога. Стоячи збоку, однією рукою підтримувати за плече, другою під таз під час маху вперед і під стегно під час маху назад. Послідовність навчання:
1. Розмахування в упорі на передпліччях на низьких брусах з допомогою.
2. Те саме самостійно.
3. Розмахування на передпліччях на середніх брусах.
Розмахування в упорі. Страхування і допомога. Стоячи збоку, під час маху вперед підтримувати під спину, під час маху назад – під груди.
Послідовність навчання:
1. Розмахування в упорі на передпліччях.
2. Розмахування в упорі з невеликою амплітудою.
3. Самостійне виконання. Айунц В.І., Мельничук Д.Р.
Розмахування в упорі на руках. В упорі на руках, руки кладуть зверху на жердини, кисті назовні. Тулуб злегка підняти. Посилаючи тулуб вперед і назад, досягти широкої амплітуди розмахування. Страхування і допомога. Стоячи збоку, однією рукою підтримувати за спину, другою – під груди. Послідовність навчання: 1. Розмахування в упорі на передпліччях. 2. Розмахування в упорі. 3. Розмахування в упорі на руках.
Підйоми.
Підйом махом вперед з упору на передпліччях. З упору на передпліччях зробити розмахування. Проходячи вертикаль махом вперед, різко розігнутись, коли носки ніг будуть на рівні жердини, одночасно випрямляючи руки, перейти в упор.
Страхування і допомога. Стоячи збоку, однією рукою підтримувати за плече, другою – під груди.
Послідовність навчання: 1. З упору лежачи ззаду на передпліччях на кінцях жердини з опорою ногами на козел, перейти в упор. 2. З упору на передпліччях підйом махом вперед в сід, ноги нарізно. 3. З упору на передпліччях підйом махом вперед з допомогою. 4. Самостійно виконати.

Підйом махом назад з упору на передпліччях.
З упору на передпліччях виконати невеликий мах вперед. При масі назад проходячи вертикаль різко випрямити руки і, подавши плечі вперед, перейти в упор.
Страхування і допомога. Стоячи збоку, однією рукою підтримувати за плече, другою – під груди.
Послідовність навчання:
1. Розмахування в упорі на передпліччях.
2. На кінцях жердини низьких брусів обличчям всередину, підйом махом назад.
3. З упору на передпліччях підйом махом назад.
Підйом махом вперед з розмахування в упорі на руках. З упору на руках зробити мах вперед на початку маху вперед випрямитись. При проходженні вертикалі, зробити ривок грудьми. Відштовхуватись плечима від жердин і перейти в упор. Страхування і допомога. Стати збоку, однією рукою тримати під спину, другою – під стегно.
Послідовність навчання: 1. Підйом махом вперед з упору на передпліччях. 2. Підйом махом вперед в сід ноги нарізно. 3. Підйом махом вперед з допомогою.Основи методики викладання гімнастики 42 4.
Підйом махом вперед самостійно. Стійки Стійка на плечах силою з упору сидячи ноги нарізно. Хват руками спереду, ближче до стегон. Силою підняти таз, злегка зігнути руки, розгинаючись у кульшових суглобах, з’єднати ноги, розвести лікті в сторони, зробити стійку на плечах. Страхування і допомога. Стоячи збоку, однією рукою підтримувати під спину, другою – під груди. На низьких брусах руки над жердинами, на середніх – під жердинами. Послідовність навчання: 1. Стоялки: з сіду ноги нарізно силою стійка на плечах з допомогою 2. Низькі бруси: силою стійка на плечах. 3. Махом стійка на плечах.
Перекид. Вперед з упору ноги нарізно, кисті рук прикласти щільно до стегон. Силою підняти таз, зігнути руки і розводячи лікті в сторони, опуститися на плечі, продовжуючи обертальний рух вперед, зробити перехват, перейти в положення упору на руках зігнувшись, ноги нарізно. Опускаючи таз, відштовхуватися плечима і перейти в сід ноги нарізно. Страхування і допомога. Стоячи збоку, однією рукою підтримувати під спину, другою – під стегно. Послідовність навчання: 1. Перекид вперед в сід, ноги нарізно на маті. 2. Стоялки: з сіду ноги нарізно, стійка на плечах, перехід вперед в сід, ноги нарізно з допомогою і без допомоги. 3.
Бруси: з упору сидячи ноги нарізно, перекид вперед в упор сидячи нарізно. Зіскоки Зіскок махом назад, прогнувшись. З упору мах вперед, мах назад. Проходячи вертикаль, прискоритись, тулуб підняти вище жердин, перенести його в сторону зіскоку з одночасним перехватом рукою в упор на одній жердині, другу руку в сторону і приземлитися. Страхування і допомога. Стоячи збоку, однією рукою підтримувати за плече, другою – за стегно. Послідовність навчання: 1. В упорі на кінцях брусів, обличчям всередину, зіскок махом назад. 2. Те саме, але з переходом на одну жердину. 3. Зіскок з упору.

Вправи на коні з ручками.
 Перемахи. З упору перемах лівою. З упору перемістити вагу тіла на праву руку і, відштовхнувшись лівою виконати перемах лівою в упор ноги нарізно. Страхування і допомога. Стоячи ззаду, однією рукою тримати за плече; другою – за стегно, допомагаючи виконати перемах. Послідовність навчання: 1. на комбінованому приладі (бруси, кінь поперек) з упору на руках перемахи; 2. з стрибка перемахи в упор ноги нарізно на коні з ручками; 3. те саме, але з упору. Перемах лівою назад з упору ноги нарізно лівою. Перенести вагу тіла на праву руку і, відштовхуючись лівою рукою, перемах назад в упор. Страхування і допомога. Стоячи ззаду, однією рукою тримати за плече, другою – під стегно, допомагаючи виконати перемах назад лівою.Айунц В.І., Мельничук Д.Р. 45 Послідовність навчання: 1. на комбінованому приладі (бруси, кінь) з упору на руках перемах лівою назад; 2. те саме, але на коні з ручками.
З упору ноги нарізно лівою перемах назад і в темпі перемах правою, в упор нарізно. Техніка виконання аналогічна до перемаху назад з упору ноги нарізно правою. Перемахи в упорі. Техніка виконання аналогічна до однойменних вправ в упорі нарізно. Перемахи правою з упору ззаду. З упору ззаду перенести вагу тіла на ліву руку і, відштовхуючись правою рукою, виконати перемах правою назад. Страхування і допомога. Стояти спереду учня. Тримати однією рукою за стегно, допомогти виконати перемах назад. Послідовність навчання: 1. на комбінованому приладі з упору на руках перемах правою назад; 2. те саме, але на коні з ручками з допомогою і без допомоги.
Зіскоки. Однойменним перемахом зіскок вперед. З упору ноги нарізно лівою перенести вагу тіла на ліву ногу, і відштовхуючись лівою рукою, зіскочити в стійку спиною до приладу. Страхування і допомога. Стоячи біля місця приземлення лівою рукою тримати за плече, а правою – під стегно і допомогти виконати зіскок. Однойменним перемахом зіскок вперед з поворотом. Техніка виконання аналогічна до зіскоку вперед, тільки під час перемаху правою зробити поворот наліво і зіскочити в стійку боком до коня. Однойменним перемахом зіскок назад. З упору ноги нарізно, лівою перенести вагу тілі на ліву руку і, відштовхуючись правою, виконати перемах лівою назад в стійку обличчям до приладу. Зіскок кутом вліво-назад з упору ноги нарізно лівою. З упору ноги нарізно лівою перемістити вагу тіла на ліву руку і, відштовхуючись правою, виконати перемах правою. З’єднуючи ноги, перемістити вагу тіла на праву руку і, відштовхуючись лівою, виконати перемах двома вліво-назад. Зіскочити в стійку правим боком до коня. Страхування і допомога. Стояти ззаду. Під час зіскоку підтримувати лівою рукою за плече, а правою – під спину. Послідовність навчання: 1. однойменні перемахи вперед і назад із стрибка; 2. те саме, але з упору; 3. зіскок кутом вліво-назад з допомогою і без допомоги.





Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

1 Тема. «Вступ до спеціальності» галузі фізичне виховання і спорт як навчальна дисципліна. Місце фізичної культури в загальній культурі людства. Основні завдання, форми і засоби фізичної культури. Функції фізичної культури.

2 Тема.Вступ до спеціальність. Історія розвитку термінології спорту. Термінологічні запозичення з іноземних мов у сфері фізичної культури та спорту. Поняття про термінологію. Значення термінології. Структура спортивної термінології.

вправи в висах і упорах 4 курс